<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
02 oktober 2020

Update marktcijfers september 2020

AutoMotive Dashboard is bijgewerkt met de marktcijfers tot en met september 2020. Deze maandafsluiting biedt direct inzicht in de laatste ontwikkelingen in de automotive markten.

Verkoopactiviteiten: nieuwregistraties

Het aantal nieuwverkopen in september ligt, net als in augustus, beduidend onder dat in 2019.

Dit zien we terug in alle eigenaarsvormen, waarbij de YTD’20 daling (versus YTD’19 ) overall zichtbaar is, maar de contributie van Lease mij. + RTL registraties en de voertuigenbranche registraties is prominent.

Als we inzoomen op de brandstofsoorten, zien we wel een verdere de verandering in de brandstofmix. Waar de teloorgang van diesel zich als verwacht doorzet, wordt het aandeel van hybride en EV groter dankzij de terugval van benzinevoertuigen. Nederland rijdt steeds schoner in het coronatijdperk.

 

Het topic van de veranderende brandstofmix heeft ook zijn invloed op andere KPI’s

Een gewenste en prettige wijziging vanuit het oogpunt van vergroening is het verkoopsucces van de Hybride met amper dalende EV-registraties. Daardoor zien we de CO2*-uitstoot per voertuig verder dalen.

De gemiddelde prijs per voertuig is gestegen, mede dankzij de dalende benzine- en stijgende hybrideverkopen. Wel zien we de impact van de goedkopere EV-modellen terug in de daling van de prijs per EV-voertuig.

Verkoopactiviteiten: occasionregistraties

De volumes in de gebruiktevoertuigenmarkt blijven een mooi verhaal. Ook september scoort weer boven 2019, waardoor de occasionmarkt in 2020 een belangrijke bijdrage levert aan de branche.

Verkoopactiviteiten; Motoren nieuwe registraties

Inmiddels zijn de mooiste rijdagen van het jaar helaas weer voorbij. Als we kijken naar de verkoop van nieuwe motoren, dan is duidelijk dat de Top-3 van merken die erbij komen op de weg er dit jaar iets anders uit ziet dan vorig jaar.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl