<br />
<b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>83</b><br />
Actuele

Storingen en mededelingen

Een probleem geconstateerd?

Check hieronder of de dienst waarmee je een probleem ervaart, te kampen heeft met een storing. Staat jouw probleem er niet bij? Neem dan contact op met onze servicedesk via 020-6445553 om snel geholpen te worden. Servicedesk gesloten? Doe dan je melding middels het formulier hieronder.

Melding doen

Actuele storingen en mededelingen

7
Openingstijden RDC servicedesk

Op 5 December is de RDC servicedesk tot 16:00 geopend.
In verband met een bedrijfsevent is de RDC servicedesk op 14 December tot 14:30 geopend.
We zijn bereikbaar van ma t/m vr van 08:00 – 17:30 op 020-644 55 53 of per e-mail: servicedesk@rdc.nl

 

 

Handhavingsprocedure Tachograaf

In verband met een aanpassing vanuit de Europese Commissie mogen voertuigen die toegelaten zijn of worden tot de weg (DET) tot en met 31 december 2023 alsnog worden voorzien van een smart tachograaf G2/V1.  U leest hier meer over in deze brief.

VTS-XML is uitgebreid met EV-data

Sinds april dit jaar werken we samen met EV Database. Wellicht heb je hierover gelezen. Door deze samenwerking is de voertuiggegevensdatabase (VTS) uitgebreid met specifieke kenmerken van Elektrische Voertuigen (EV) waardoor we gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Welke voordelen levert dit op?

 • Voorheen was EV-data beperkt beschikbaar. Nu worden er nieuwe VTS-blokken toegevoegd met informatie van 80% van alle elektrische personenauto’s. Denk hierbij aan informatie over de actieradius, het verbruik, de accu, (snel)laadinformatie en nog veel meer.
 • Volledige en betrouwbare auto-advertenties voor EV-voertuigen.
 • Mogelijkheid tot op maat gemaakte autoverzekeringen voor EV-voertuigen.

En het mooie is: er zijn hiervoor geen nieuwe koppelingen of losse integraties nodig! Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is de softwareontwikkelaar vragen om deze nieuwe VTS-mogelijkheden in het softwarepakket in te bouwen.

Neem contact op met de softwareontwikkelaar

We hebben de softwareontwikkelaars al geïnformeerd over het inbouwen van deze nieuwe VTS-mogelijkheden. Wil je als huidige gebruiker van VTS hier gebruik van gaan maken? Geef dan zelf de opdracht aan je softwareontwikkelaar voor de implementatie.

Meer weten?

Neem voor vragen (bijvoorbeeld over tarieven) contact op met je accountmanager of gebruik het contactformulier. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op.

Toegang geweigerd

Bij enkele RDC diensten komt het momenteel voor dat u de melding toegang geweigerd in beeld krijgt. Deze melding is op te lossen door uw browsergeschiedenis te wissen.

 • Open uw browser.
 • Druk op Ctrl + Shift + Delete (Windows) of Command + Shift + Delete (Mac) op uw toetsenbord.
 • Er verschijnt een pop-up of nieuw venster met de optie om browsegegevens te wissen.
 • Kies bij het tijdsbereik de gehele tijd.
 • Zorg ervoor dat ‘Cache’ of ‘Tijdelijke internetbestanden’ is geselecteerd.
 • Klik op de knop ‘Wissen’ of ‘Verwijderen’.
 • Sluit uw browser en start deze opnieuw.

Hierna moeten uw RDC diensten weer zoals gebruikelijk werken.

Brandstofverbruik doorgeven aan RDW verplicht vanaf 1 januari 2024

Met ingang van 20 mei 2023 kent APK Afmelden een nieuwe toepassing. Het brandstofverbruik van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s met een verbrandingsmotor en met een datum eerste toelating (DET) vanaf 01/01/2021 moet met ingang van deze datum worden uitgelezen. Volledig elektrische voertuigen vallen hier niet onder.

De gegevens van de boordcomputer worden via de EOBD (autodiagnoseapparaat) uitgelezen en door jou, buiten het APK-systeem om, verstuurd naar de RDW. Soms kun je het verbruik niet doorgeven.

In het scherm ‘Afmelden APK’ is daarvoor een veld toegevoegd: ‘Reden niet aanleveren brandstofverbruik’. Het nieuwe veld kent drie keuzemogelijkheden:

 1. Technisch: Als er een technische reden is waardoor het brandstofverbruik niet aangeleverd kan worden, selecteer dan deze keuze.
 2. Toestemming: Als de eigenaar van het voertuig niet wil dat de brandstofverbruiksgegevens worden doorgegeven aan de RDW, selecteer dan deze keuze.
 3. Aangeleverd/NVT: Als de brandstofverbruiksgegevens vanuit jouw EOBD uitleesapparatuur wel naar de RDW zijn verstuurd of het desbetreffende voertuig een datum eerste toelating (DET) van voor 01/01/2021 heeft, selecteer dan deze keuze.

Klik hier voor een voorbeeld van het invoerscherm (opent in een nieuw scherm).

Vanaf 1 januari 2024 moeten de gegevens van het brandstof- en elektriciteitsverbruik verplicht uitgelezen worden. De gegevens moeten naar de RDW worden verstuurd tijdens de APK-keuring. Je hebt hierover begin november een brief van de RDW ontvangen.  Deze kun je hier teruglezen.

Het nieuwe veld is ook beschikbaar voor het softwarepakket dat je mogelijk al gebruikt voor het uitvoeren van de APK afmelding naar RDC. Raadpleeg daarvoor jouw eigen softwareleverancier.

 

Wil je meer weten? Via servicedesk@rdc.nl en 020-644 5553 helpen we je graag.

Wijziging APK-regelgeving (RDW)

De APK-regelgeving wijzigt op 20-05-2023 bij de RDW. Deze wijziging kan gevolgen hebben voor uw APK omgeving. Hieronder staan de wijzigingen beschreven (Tekst is van de RDW):

 • Het Reparatieadviespunt binnen eCall (RA8) vervalt. Is er na het starten van de motor een waarschuwingssignaal dat het eCall-boordsysteem niet goed werkt? Dan keurt u het voertuig af. Twijfelt u onder de melding? Doe dan een rijproef. Dit geldt voor alle personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s. Het maakt niet uit wat de datum eerste toelating van een voertuig is.
 • RDW heeft in april een brief gestuurd over het uitlezen en versturen van het brandstof-en elektriciteitsverbruik tijdens de APK. Om de gegevens uit te lezen moet uw apparatuur aan extra eisen voldoen. Het kan zijn dat de apparatuur die u nu gebruikt niet meteen geschikt is. Misschien kunt u de apparatuur via een software-update geschikt maken. Het kan ook zijn dat u nieuwe apparatuur moet kopen. Heeft u nu nog niet de juiste apparatuur? Regel dit dan snel.
  De regelgeving gaat in op 01-01-2024.
Data geplande onderhoudswerkzaamheden RDW 2023

De RDW voert op een aantal zondagen in 2023 groot onderhoud uit. Het gaat om de volgende dagen:

 

 • Zondag 22 januari
 • Zondag 19 februari
 • Zondag 19 maart
 • Zondag 16 april
 • Zondag 21 mei
 • Zondag 18 juni
 • Zondag 16 juli
 • Zondag 20 augustus (onder voorbehoud)
 • Zondag 19 november
 • Zondag 10 december

De tijden waarbinnen de werkzaamheden plaatsvinden zijn standaard van 7:00-11:00 uur.

 

Impact van de werkzaamheden

Voor alle RDW-diensten geldt dat tijdens deze onderhoudsvensters er kans is op meerdere korte onderbrekingen. Indien vooraf bekend is dat er langere onderbrekingen zullen plaatsvinden, dan wordt dit vooraf gemeld.

 

Actuele storingsinformatie

Op de onderhoudspagina van de RDW vind je altijd een actueel overzicht van geplande werkzaamheden. Als je geen informatie op de website vindt over een storing, maar je hebt wel problemen met jouw systeem, neem dan contact op met de servicedesk van de RDW. Ook voor meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden kun je rechtstreeks met de servicedesk van de RDW contact opnemen. Het telefoonnummer is 0598 69 33 69 (lokaal tarief). Of stuur een e-mail naar servicedesk@rdw.nl. De medewerkers zijn ook buiten kantoortijden en in het weekend bereikbaar.

 

 

Melding buiten openingstijden

Zelf een melding doen buiten openingstijden?

Heb je buiten onze openingstijden een probleem geconstateerd bij het gebruik van onze diensten? En hebben wij hierboven geen storing gemeld voor de dienst waarmee jij een probleem ondervindt? Dan kun je je melding doen middels onderstaand formulier.

Met dit formulier maak je een melding aan bij onze servicedesk. Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over deze melding. Onze servicedesk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 17:30 uur.

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>: Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\archive-storing.php</b> on line <b>93</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl