<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
01 februari 2021

Jan Jaap op BNR; aantal handbakken gehalveerd

Op vrijdag 29 januari werd Jan Jaap Koops uitgebreid geïnterviewd door Noud Broekhof op BNR Nieuwsradio. Het achtergrondartikel bij het interview op bnr.nl lees je hieronder terug, en het complete interview kun je onderaan deze pagina ook beluisteren.

Het aantal nieuwe auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak is in tien jaar tijd gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van dataspecialist RDC.

Tien jaar geleden had acht op de tien nieuwe auto’s nog een ‘handbak’, vorig jaar was dat nog maar vier op de tien. Dat komt volgens Jan Jaap Koops van RDC onder meer door de opmars van de elektrische auto, die standaard een automaat heeft.

‘Maar als je naar de benzineauto’s kijkt, zie je ook daar een terugval. Niet zo sterk, maar toch wel in vergelijkbare mate. De voorliefde voor de handbak wordt een beetje vervangen door de automaat vrees ik toch’, zegt hij in De Nationale Autoshow.

Populair onder vrouwen

Opvallend is wel dat de handbak onder vrouwen juist populair blijft. Zes op de tien vrouwen die vorig jaar een auto kocht, koos een handgeschakelde auto. Vooral jongere vrouwen (acht op de tien) schakelen nog liever zelf, terwijl oudere mannen (65-plussers) juist minder vaak kiezen voor een handbak.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl