<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
15 mei 2023

Brandstofverbruik uitlezen en doorgeven aan de RDW

Met ingang van 20 mei 2023 kent APK Afmelden een nieuwe toepassing. Het brandstofverbruik van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s met een verbrandingsmotor en met een datum eerste toelating (DET) vanaf 01/01/2021 moet met ingang van deze datum worden uitgelezen.

Volledig elektrische voertuigen vallen hier niet onder.

De gegevens van de boordcomputer worden via de EOBD (autodiagnoseapparaat) uitgelezen en door jou, buiten het APK-systeem om, verstuurd naar de RDW. Soms kun je het verbruik niet doorgeven.

In het scherm ‘Afmelden APK’ is daarvoor een veld toegevoegd: ‘Reden niet aanleveren brandstofverbruik’. Het nieuwe veld kent drie keuzemogelijkheden:

  1. Technisch: Als er een technische reden is waardoor het brandstofverbruik niet aangeleverd kan worden, selecteer dan deze keuze.
  2. Toestemming: Als de eigenaar van het voertuig niet wil dat de brandstofverbruiksgegevens worden doorgegeven aan de RDW, selecteer dan deze keuze.
  3. Aangeleverd/NVT: Als de brandstofverbruiksgegevens vanuit jouw EOBD uitleesapparatuur wel naar de RDW zijn verstuurd of het desbetreffende voertuig een datum eerste toelating (DET) van voor 01/01/2021 heeft, selecteer dan deze keuze.

Klik hier voor een voorbeeld van het invoerscherm (opent in een nieuw scherm).

De regelgeving m.b.t. de uitleesapparatuur is nog niet gepubliceerd door de overheid. Hiervoor heeft de RDW bepaald dat wanneer de erkenninghouder nog geen geschikt uitleesapparaat heeft, de keuze ‘Technisch’ gebruikt moet worden. Dit is een tijdelijke maatregel vanuit de RDW. Het nieuwe veld is ook beschikbaar voor het softwarepakket dat je mogelijk al gebruikt voor het uitvoeren van de APK afmelding naar RDC. Raadpleeg daarvoor jouw eigen softwareleverancier.

Wil je meer weten? Via servicedesk@rdc.nl en 020-644 5553 helpen we je graag.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl