<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\includes\page-intro.php</b> on line <b>91</b><br />
14 april 2020

#4 Impact corona op de marktcijfers

We brengen je sinds de intelligente lockdown wekelijks op de hoogte van de actuele bewegingen in verkoop en onderhoud in de automotive.

Zo ook deze week.

Werkplaatsactiviteiten

De aantallen APK-keuringen en tellerstandmeldingen dalen niet verder en liggen nu alweer op een normaal niveau.

Blijft dit niveau stabiel? Bron WESP vermeldt dalende nieuwe afspraken.

Sommige leasemaatschappijen adviseren hun berijders alleen nog dringend onderhoud. En de piek van de afgelopen weken veroorzaakt nu wellicht een correctie. De consument zit nog steeds thuis maar zal zijn APK of beurt niet al te ver naar voren trekken. Een corrigerende dip lijkt dan ook niet onlogisch.

Verkoopactiviteiten personenauto’s

De occasionregistraties dalen deze week amper verder. Wellicht is een stabilisatie op komst op een lager verkoopniveau.

In de afgelopen week werden in het BtC kanaal dagelijks 2.281 personenwagens verkocht; dat is 1/3 onder Q1. De CtC markt, met 1.634 per dag, ligt 15% onder het gemiddelde van Q1.

De Nieuw registraties liggen deze week onder voorgaande week, vanwege de piek in het eind van elke maand. Als we daarom als alternatief dit daggemiddelde (563) vergelijken met de eerste volle week in maart (813) zie je een 1/3 daling.

(Tabel: dagelijks gemiddeld aantal registraties Personenwagen Nieuw)

Opvallend is de eerder gemelde daling in rental en bij autobedrijven.

De aanstaande impact van leasemaatschappijen / RTL is nog beperkt zichtbaar. Leveringen van bestelde auto’s worden uitgesteld richting september, terwijl het plaatsen nieuwe bestellingen ook uitgesteld wordt. Een aantal zeer slechte zomermaanden lijkt aanstaande voor de totale markt in nieuwe registraties.

(Grafieken: dagelijks gemiddeld aantal transacties of registraties)

Contactloos ondernemen en cijfers

RDC helpt haar klanten volop met contactloos ondernemen. Tevens voorzien we de brancheorganisaties van objectieve marktcijfers en specifieke analyses over de impact van corona.

Meer details? Sneller inzicht?

Automotive Dashboard biedt inzichten tot op postcodeniveau, ingedeeld naar jouw verkoopregio’s. De module Autometer is zelfs dagelijks up-to-date.

 

Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl