Wijziging APK-regelgeving (RDW)

De APK-regelgeving wijzigt op 20-05-2023 bij de RDW. Deze wijziging kan gevolgen hebben voor uw APK omgeving. Hieronder staan de wijzigingen beschreven (Tekst is van de RDW):

  • Het Reparatieadviespunt binnen eCall (RA8) vervalt. Is er na het starten van de motor een waarschuwingssignaal dat het eCall-boordsysteem niet goed werkt? Dan keurt u het voertuig af. Twijfelt u onder de melding? Doe dan een rijproef. Dit geldt voor alle personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s. Het maakt niet uit wat de datum eerste toelating van een voertuig is.
  • RDW heeft in april een brief gestuurd over het uitlezen en versturen van het brandstof-en elektriciteitsverbruik tijdens de APK. Om de gegevens uit te lezen moet uw apparatuur aan extra eisen voldoen. Het kan zijn dat de apparatuur die u nu gebruikt niet meteen geschikt is. Misschien kunt u de apparatuur via een software-update geschikt maken. Het kan ook zijn dat u nieuwe apparatuur moet kopen. Heeft u nu nog niet de juiste apparatuur? Regel dit dan snel.
    De regelgeving gaat in op 01-01-2024.
Heb je een vraag of opmerking,
of ben je op zoek naar advies?
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to access array offset on value of type int in <b>C:\home\site\wwwroot\wp-content\themes\rdc\footer.php</b> on line <b>34</b><br />
Bel ons

Op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur kun je ons telefonisch bereiken.

020 - 644 55 53
Stuur een mail

Op de eerstvolgende werkdag neemt een medewerker van de servicedesk contact met je op over jouw bericht.

servicedesk@rdc.nl